Ne tik neparasts stāsts par virtuves piederumiem.
No virtuves piederumu kaudzes jūs izvēlaties to, kas jūs tajā brīdī uzrunā visvairāk. Gatavojot ēdienu mīļotajam partnerim, draugam, ģimenei vai pat vienkārši filmējot video savam nākamajam Tik-Tokam. Jūsu virtuves piederumi nosaka jūsu produktivitāti.
Keramikas virtuves piederumi izceļas ar elegantu dizainu un rūpīgu izgatavošanu. Arī tradicionālie nepiedegošie piederumi spēj radīt neaizmirstamus kulinārijas piedzīvojumus. Tomēr mūžīgais jautājums, kas mulsina gan pavārus, gan gardēžus, joprojām paliek – kurš variants patiesībā ir labāks?
Tātad, analizēsim to sīkāk.
Keramikas virtuves piederumi
Izgatavoti no pilnīgi dabīgiem materiāliem un 100% droši, keramikas trauki ir īpaši pārliecinoša izvēle. Tramontina Fusao trīsslāņu keramikas trauki ir videi draudzīgi, veselīgi un moderni.
Šis ļoti izturīgais materiāls var izturēt augstu temperatūru un ikdienas nodilumu. Trīsslāņu keramikas trauki ir izturīgi pret nodilumu, pat augstā temperatūrā pārklājums saglabājas stabils, neradot karstus punktus. Tas nemaina krāsu un neizdala toksiskas gāzes. Tramontina keramikas trauki nesatur tādas ķīmiskas vielas kā PFOA, PFAS, PTFE un nodrošina enerģijas taupīšanu.
Kas vislabāk pagatavojams keramikas traukos?
Gatavojot sautējumus vai cepot maizi, keramikas trauki ir lieliska izvēle. Tie nodrošina vienmērīgu siltuma sadali un saglabā stabilu, zemu temperatūru, kas ir ideāli piemērota lēnai gatavošanai. Tramontina Fusao keramikas trauki izceļas ar spēju piešķirt ēdienam viendabīgu tekstūru un zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.
Cepšanai augstā temperatūrā keramikas trauki kalpo kā izcils pamats – tie iztur lielu karstumu, kas ļauj perfekti apbrūnināt gan gaļu, gan dārzeņus, saglabājot ēdiena sulīgumu un bagātīgo garšu.
Parastie nepiedegošie virtuves trauki
Izgatavots no nerūsējošā tērauda vai citiem materiāliem, parastais nepiedegošais pārklājums ir izgatavots no neorganiskiem materiāliem. Parastie nepiedegošie virtuves trauki, kas pārklāti ar PTFE, nodrošina vieglu ēdiena gatavošanu un tīrīšanu. Agrāk nepiedegošajās pannās bija PFOA, kas radīja bažas par veselību, taču jaunākie nepiedegošie virtuves trauki no tā ir brīvi. Augstas kvalitātes nepiedegošais pārklājums var izturēt ikdienas nodilumu. Tas var būt vai nebūt izturīgs pret skrāpējumiem, īpaši, ja panna tiek lietota nepareizi vai tīrīta agresīvi.
Runājot par izturību, tradicionālās pannas ar nepiedegošu pārklājumu bieži vien ir sliktākas nekā to keramikas analogi. Pārklājums var pasliktināties augstas temperatūras vai abrazīvas tīrīšanas rezultātā, ietekmējot pannas veiktspēju un drošību. Tiem, kas novērtē ērtības un ir gatavi uzmanīgi apieties ar virtuves piederumiem, parastās pannas ar nepiedegošu pārklājumu joprojām var būt praktiska izvēle.
Tādēļ Tramontina AEION trīsslāņu nerūsējošais tērauds ir par 20 % biezāks un ir sertificēts NSF. Tas nozīmē, ka kaitīgas vielas nenonāks jūsu pārtikai.
Kas vislabāk pagatavojams parastajos nepiedegošajos traukos?
Pannas tika izmantotas kā pamatelements tradicionālajos nepiedegošajos virtuves piederumos. Tās var būt īpaši noderīgas, gatavojot smalkus ēdienus, kas citādi varētu pielipt vai saplīst. Ja jums patīk olas ar saulainu pusi uz augšu vai vienkārši omlete, parastie virtuves piederumi ar nepiedegošu pārklājumu nodrošina ideālu virsmu apgriešanai un vieglai izņemšanai. Sākot no brokastu ēdieniem līdz mērču pagatavošanai, vislabāk der netradicionāli virtuves piederumi ar nepiedegošu pārklājumu. Gatavošanas metodes ar zemu eļļas saturu, lai atkausētu smalkus ēdienus, piemēram, pankūkas un zivju fileju, var bez piepūles pagatavot parastajos virtuves piederumos ar nepiedegošu pārklājumu.
Gan keramikas, gan parastajiem nepiedegošajiem traukiem ir savas stiprās puses un izaicinājumi. Ceram, ka tagad jums ir skaidrāks priekšstats par to, kurš trauks vislabāk der konkrētam ēdienam. Tāpēc ņemiet pannas un katlus rokās un ļaujieties gatavošanai – izmēģiniet gan ierastas, gan pavisam neparastas receptes!